L’excavació de la Roca dels Bous continua amb l’objectiu de descobrir nous nivells que permetin planificar el futur de l’excavació

La nova campanya d’excavacions a la Roca dels Bous, a Sant Llorenç de Montgai (Noguera), posa el focus en les ocupacions més antigues d’aquest jaciment del Paleolític Mitjà

La nova campanya d’excavacions a la Roca dels Bous, a Sant Llorenç de Montgai (Noguera), posa el focus en les ocupacions més antigues d’aquest jaciment del Paleolític Mitjà. Els treballs se centren en les llars ocupades pels neandertals que hi van passar fa 60.000 anys. Les noves troballes fetes com Les cendres conservades dels fogars aporten informació als investigadors per conèixer aspectes com ara la vegetació del moment, el combustible que usaven o els motius que els duien a encendre fogueres.
Aquesta campanya d’excavacions a la Roca dels Bous, que va començar a principis d’agost i s’allargarà tot el mes, se centra a acabar la unitat arqueològica N14, que és la més alta, i també en unitats inferiors i s’espera que aviat es pugui controlar altres nivells per continuar amb l’excavació.
Com és habitual la campanya d’excavacions de la Roca dels Bous compta amb d’estudiants de diferents universitats de l’Estat i d’altres països.
Les excavacions formen part d’un projecte més ampli en què treballa el CEPArq de la Universitat Autonòma de Barcelona per conèixer el poblament durant el plistocè i holocè antic al Prepirineu català amb el qual s’intenten reconstruir les formes de vida dels neandertals en aquest territori.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.