L’estudi 76 inaugura l’exposició ‘Pintura figurativa entre somnis i paisatges’

Vito volante és l’autor d’aquesta mostra que es podrà veure entre el 10 i el 25 de febrer

La sala L’Estudi 76 estrena l’exposició “Pintura Figurativa entre somnis i paisatges”, una mostra individual de Vito Volante que compta amb més de deu obres de tècnica a l’oli. Aquestes tenen com a eix vertebrant el paisatge, al·legoria de les inquietuds, pensament i món interior de l’artista. Volante pretén recrear una sèrie de narratives psicològiques amb diferents escenes i escenaris, en els que s’hi mostren un o més personatges vestits amb túniques vermelles, leit motiv que apareix com a alter ego de l’artista en les seves obres.

L’estil del pintor segueix una lògica realista, a través de representacions naturalistes amb una especial atenció al detall en els paisatges. La tècnica a l’oli és essencial per a l’artista, ja que pretén crear obra a partir de l’observació detallada i de la seva riquesa formal i expressiva. Volante pren influència de l’estètica surrealista en l’ús d’elements i escenes impossibles, com de Chirico o Magritte; del romanticisme en l’ús del paisatge com a expressió d’emocions; i del barroc en l’ús del clarobscur i el dramatisme de la llum.

Vito Volante va néixer a Barcelona, però va viure 22 anys a Xile. Després va tornar a Espanya per residir a Balaguer, Lleida. L’any 2021 va realitzar una formació amb el pintor hiperrealista Francisco Uzabeaga i amb el pintor figuratiu Hernan Valdovinos. Actualment, està cursant Història de l’Art a la Universitat de Lleida, i comença a participar en concursos i exposicions col·lectives arreu d’Espanya i a l’estranger, tant en museus com en galeries d’art i espais similars.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.