L’estàtua de Gaspar de Portolà haurà de ser restaurada

El monument està fet de bronze i la seva reparació serà més complicada i costosa del que es pensava

La popular estàtua de Gaspar de Portolà, ubicada a l’entrada del Passeig de l’Estació de Balaguer, va aparèixer pintada de vermell el passat 11 d’octubre. Aquesta acció anava amb relació a una protesta pel dia de la hispanitat reivindicada per Arran Lleida i Endavant Ponent.

Ara a la Paeria de Balaguer ha pogut saber que el monument està fet de bronze, amb la qual cosa la seva reparació serà més complicada del que es pensava d’un principi.

El cost d’aquesta restauració oscil·larà entre els 7000 i els 8000 euros, i pròximament l’equip de govern decidirà com afrontarà aquesta actuació.

Pel que fa al debat de la retirada de l’estàtua d’aquest personatge històric, així com la nomenclatura d’un carrer i de l’escola tal com es demanava des d’Aran i Endavant Ponent, el Paer en cap de Balaguer conclou que és bo fer una revisió històrica d’aquests personatges, però millor fer-ho amb calma i no portar-ho a l’extrem”.


Informa: Gerard Díaz Tribó

2 comentaris

  • Pipito

    A Balaguer es prou conegut que l’estàtua de Gaspar de Portolà es feta de bronze.
    Segons la notícia precedent, sembla que a la Paeria de Balaguer ho acaben de descobrir.
    Poseu-se les piles!

  • un observador

    Que la retirin i que la posin a la vora de la del Sisquet (Generalísimo), que hi havia al mig de la plaça Mercadal. Així la faran petar.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.