Les crisis de l’edat mitjana a debat en la 26a edició de la Càtedra d’Estudis Medievals Comtat d’Urgell

“Contra les crisis. Per una visió no catastrofista de l’edat mitjana” és el títol d’aquest Curs d’estiu-Reunió científica del Comtat d’Urgell, organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, la Paeria de Balaguer, l’Arxiu Comarcal de la Noguera, la Universitat de Lleida

La visió no catastrofista de l’edat mitjana centrarà el debat de la 26a edició de la Càtedra d’Estudis Medievals Comtat d’Urgell. Del 10 al 12 de juliol la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera acollirà ponències, debats, taules rodones i diàlegs amb l’objectiu de revisar la visió actual que es difon de l’edat mitjana. Una època en què paraules com foscor, crisi , abús de poder i epidèmia estan a l’ordre del dia. En aquest sentit, la Reunió científica pretén trencar amb aquesta única visió de l’època.
Les jornades comptaran amb la participació de professors universitaris especialitzats en la matèria provinents d’universitats nacionals i internacionals.
La càtedra arriba a la seva 26a edició amb la col·laboració en l’organització de la Universitat de Lleida, les administracions locals de la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal i també l’Arxiu comarcal de la Noguera
En aquest sentit i també amb l’objectiu de difondre el patrimoni històric de la comarca, el programa contempla una sortida de treball de camp per visitar espais com el Pilar d’Almenara, la torre de la Guàrdia d’Urgell, la Fuliola i el Castell del Remei.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.