Les aules escolars celebren la Setmana de Cinema Espiritual

A Balaguer i als pobles de la comarca hi participen prop d’un miler d’infants i joves

Durant aquesta setmana, del 2 al 6 de novembre 2020, els alumnes (des de 5è de Primària fins a 2n de  Batxillerat) participen en la IX Setmana de Cinema Espiritual  —Cinema amb Valors— que organitza la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell conjuntament amb els professors de religió.

Enguany la Setmana de Cinema Espiritual arriba a la tercera edició a Balaguer i als pobles de l’entorn, i a la novena al Principat d’Andorra, i entra a les aules, en un format digital que evita el trasllat de infants i joves a les sales de projecció, respectant les recomanacions de les autoritats. Les pel·lícules s’estan projectant a cada unitat de convivència. A Balaguer i als pobles de l’entorn (Guissona, Camarasa, La Sentiu, Cubells…)  hi participen prop d’un miler d’infants i joves.

La Setmana del Cinema Espiritual se celebra del 2 al 6 de novembre. Els professors treballen les guies didàctiques per preparar l’activitat i els valors sòlids que es volen transmetre als joves i infants.

Per als més petits -de 5è i 6è de Primària- es projectarà ‘La Mia i el lleó blanc’, sobre l’amistat entre una nena i un lleó blanc per treballar la contemplació i el vincle amb la natura.

Per a nivells superiors – 1r i 2n d’ESOes podrà veure ‘Corre como una chica‘, un film per reflexionar sobre la igualtat de gènere i la valentia d’afrontar un repte amb la història de la primera joquei a guanyar un campionat de Melbourne.

Per als més grans – 3r i 4t d’ESO i Batxillerat s’ha preparat ‘Especiales’ per assistir a la història d’un grup de joves que s’organitzen per ajudar persones amb autisme allà on no arriben els governs.

S’entén per cinema espiritual, el que aborda en les seves pel·lícules els grans interrogants sobre  el  sentit  de  la  vida,  les  relacions  personals  i  els  camins  de  l’amor,  la  justícia  i  les exigències  ètiques  de  la  solidaritat,  la  llibertat  i  el  discerniment  en  elecció,  el  perdó  i  la reconciliació, la lluita del bé i el mal o el misteri de la bellesa.

A l’escola es treballen els diferents valors i creiem que la millor manera de fer-ho és a través de les històries que aporten aquestes pel·lícules i la posterior reflexió que es duu a terme a les mateixes classes —o des de casa els que  estan  confinats—  i  de les  diferents  activitats  proposades  a  les  guies didàctiques.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.