L’Arxiu de la Noguera ja disposa d’un manuscrit del 1800 de la Comanda de Jerusalem de Térmens

El llibres és un manuscrit del segle XIX on es recull els pagaments pels drets que tenia la comanda de Jerusalem de Térmens sobre molins jornals i censos

El llibre de la Comanda de Jerusalem de Térmens ja es disposa a l’Arxiu Comarcal de la Noguera després de l’adquisició que va fer recentment de l’Ajuntament de Térmens.  Una adquisició que com explica l’alcaldessa del municipi s’arrela gràcies al bon enteniment entre l’arxiu i els ajuntament del municipi de la comarca en aquest cas Térmens.

El llibres és un manuscrit del segle XIX on es recull els pagaments pels drets que tenia la comanda de Jerusalem de Térmens sobre molins jornals i censos. El registre s’inicia a l’1 de gener del 1800.

Des de l’Arxiu també destaquen que la peça s’ha adquirit en un bon estat de conservació i que amb l’arribada a l’equipament el document està obert  la consulta pública a banda de que sen preservà el seu estat de conservació.

En aquest sentit l’alcaldessa del municipi de Térmens també ha explicat que des de la vila de la Noguera juntament amb la Universitat de Lleida s’està treballant per fer un llibre sobre la comanda del joanistes al municipi de Térmens.


Informa: Miquel Àngel Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.