L’àrea de cultura de Balaguer valora positivament els canvis de la cavalcada de Reis

Passades les festes i amb les imatges de la darrera cavalcada de reis encara recents, l’àrea de cultura de la Paeria de Balaguer ha fet balanç d’una cavalcada i unes festes que en general s’han caracteritzat pels canvis proposats en un dels dies més màgics per tots els balaguerins i balaguerines.

A Albaflor, Dolldargets i Ditsdeseda, les figues de les patgesses introduïdes ja l’any passat, s’hi han afegit més canvis com un nou recorregut de la cavalcada, la introducció de la figura del Sereno en el seguici així com un nou element com és el de l’Estel de Nadal, vinculat al cel estrellat del Montsec o una arribada dels reis, màgica i espectacular a l’església de Sant Domènec. Tot plegat una escenificació basada en tres eixos temàtics, la natura, la màgia i la cultura que en general ha agradat molt a la ciutadania de Balaguer tal i com explica el paer de Cultura, Arnau Torrente.

Dins del projecte Nadal 2023 també es preparen més canvis per futures edicions tot plegat per modernitzar aquestes festes i fer-les més participatives dotant-les de simbolisme propi de la ciutat.

En aquest sentit des de la Paeria s’ha manifestat la voluntat de que la cavalcada de Reis es converteixi en una data màgica on hi succeeixin, any rere any, fets màgic i sorprenents però amb el suficient marge perquè les tradicions es puguin adaptar a la societat del moment i a la seva manera d’entendre-les.


Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.