L’alumnat de Balaguer i comarca participa en la Fira dels Somnis 2024

Des del Centre de Recursos Pedagògics s’han fet arribar diferents propostes pedagògiques per sensibilitzar a les escoles i instituts sobre el càncer infantil i juvenil

Centenars d’infants de més de vint centres educatius de Balaguer i la comarca de la Noguera treballen en propostes didàctiques envers al càncer infantil i juvenil en el marc de la VIII Fira dels Somnis, que tindrà lloc el proper dia 5 de maig a Balaguer.

Des del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, s’han fet arribar diferents propostes pedagògiques per sensibilitzar a les escoles i instituts de la temàtica del càncer infantil i juvenil. Des de la primera edició de la Fira dels Somnis del 2016, el treball educatiu s’ha considerat una palanca vital per aquesta diada, fomentant la participació popular, la difusió, però sobretot la conscienciació de  l’alumnat de la importància de tractar de manera comunitària aquesta temàtica.

El càncer infantil i la investigació científica és el tema central de la Fira dels Somnis, però l’esport, el  treball intergeneracional, les manifestacions artístiques o la cultura popular són altres temes transversals que poden encaixar plenament amb el treball curricular dels centres educatius.

Una de les propostes didàctiques d’enguany que s’adreça a tots els nivells educatius consisteix en donar vida als personatges dibuixats per l’il·lustrador Ramon Mayals. Aquesta colla de cinc personatges van arribar l’any passat a la Fira dels Somnis, protagonitzant el logotip de la jornada. Enguany volem fer volar la imaginació entre totes i tots, i humanitzar-los pensant la seva història de vida. Qui és, com es diu, d’on ve, què li agrada fer, què se li dóna bé, quines coses li fan por…

Els centres participants disposen de les siluetes a mida real de cinc dels protagonistes, i relataran la biografia i la personalitat de cadascun d’ells. Amb les propostes rebudes pels centres, que s’exposaran a la Fira, es donarà peu a una sèrie de caixes d’aprenentatge basades en aquests, perquè les escoles puguin sol·licitar-les en règim de préstec durant els propers cursos escolars.

També segueix endavant la confecció de mòbils gegants, proposta artística que des de la primera edició de la Fira dels Somnis han guarnit la marquesina de l’estació d’autobusos de Balaguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.