L’alpinista balaguerina Laura Castellarnau es converteix en la primera dona que corona tots els 3000 del Pirineu

El passat mes d’agost amb l’ascens al Cap de la Coma de Riufred va assolir el repte de fer els 217 pics de 3000 metres del Pirineu

Ella és la Laura Castellarnau, l’alpinista balaguerina que ha coronat els 217 cims que configuren la llista de les cotes de 3000 metres de tot el Pirineu. Aquest projecte, que va començar ara fa 20 anys, l’ha convertit en la primera dona de Catalunya que assoleix aquesta fita.

La Laura va endinsar-se al muntanyisme als 16 anys practicant l’escalada i BTT, des de llavors no ha perdut aquest vincle amb els esports de muntanya que la van empènyer a marcar-se l’objectiu de culminar els més de 200 cims que conformen tots els 3000 del Pirineu.

Per superar aquest repte la Laura va comptar amb el suport de la seva parella, David Gensana qui treballa com a Mosso d’Esquadra a la Unitat d’Intervenció en Muntanya i que la va guiar en els cims més complexos.

Més enllà de la satisfacció personal de la protagonista, després de superar un camí que ha estat llarg i difícil l’alpinista ha marcat una fita històrica en l’esport lleidatà.


Informa: Alba Cases Nadal

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.