L’Ajuntament de Térmens inicia les obres d’arranjament del camí que duu a Bellvís

L’actuació consisteix en reforçar el ferm per mitjà de dues capes de mescla bituminosa en calent i implica una despesa de 32.600 euros

L’Ajuntament de Térmens Va iniciar el passat divendres 1 d’octubre, les obres d’arranjament del camí de Térmens a Bellvís. L’actuació consisteix en reforçar el ferm per mitjà de dues capes de mescla bituminosa en calent i implica una despesa de 32.600 euros.

El consistori lamenta que la resposta al deteriorat estat de la via provingui dels dos municipis titulars d’aquesta i no d’un ens supramunicipal. Recorda que es tracta d’un eix bàsic de connexió entre tres comarques: el Pla d’Urgell, la Noguera, i el Segrià; també l’enllaç entre la carretera C-13 i l’A2. I que aquesta ubicació, juntament amb la intensa activitat del sector primari i dels polígons industrials de la zona, comporten l’assumpció d’un pas de cotxes i vehicles pesants molt elevat.

La darrera actuació integral en la via es va efectuar el maig de 2018 per part de la Diputació de Lleida i va costar a prop de 120.000 euros. Anteriorment ja s’hi havien realitzat diferents obres d’arranjament, gràcies molts cops també al suport tècnic i econòmic de la Diputació. Un suport, aquest cop, absent.

La carretera ja va ser noticia fa uns mesos, quan l’Ajuntament va endegar enguany, a mitjans de març, una recollida de firmes per exigir una solució definitiva a la carretera en qüestió. D’una banda, demanava la implicació de les institucions supramunicipals en l’adequació d’aquesta carretera perquè assumís de forma segura el trànsit. De l’altra, que la seva titularitat fos traspassada a la Generalitat de Catalunya, el que es fonamenta en  la projecció que es té de la carretera en el Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya, com a via comarcal, i en el Pla Parcial de Ponent, com a via estructural. Va ser en aquesta mateixa època que el ple de l’Ajuntament també va aprovar una moció en aquest sentit.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.