L’Ajuntament de Balaguer presenta la I Jornada rei Pere el Cerimoniós

L’acte s’ha realitzat coincidint amb l’ofrena per commemorar el 700 aniversari del naixement del rei Pere

Membres de l’Ajuntament de Balaguer ha commemorat, aquest dijous al matí, el 700 aniversari del naixement del Rei Pere el Cerimoniós amb una ofrena floral l’estàtua dedicada al monarca ubicada al Carrer Pere III de la capital de la Noguera.

L’acte commemoratiu d’aquesta efemèride ha servit també, per presentar  la Jornada d’estudis Rei Pere el Cerimoniós que es realitzarà a la capital de la Noguera, el pròxim 13 de setembre, i que servirà per donar el tret de sortida al Festa de l’Harpia de Balaguer. Aquesta jornada acadèmica,  que compta amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, pretenent posar de manifest el paper rellevant que la ciutat va tenir en l’època del regnat del Rei Pere i la seva influència en la vida política, econòmica i social del Regne d’Aragó.

La temàtica de les jornades d’enguany, el rei Pere el Cerimoniós, vol commemorar l’aniversari del seu naixement al Castell Formós de Balaguer però també posar en valor la figura del rei.

Aquesta serà la primera edició d’unes jornades acadèmiques que s’inclouen dins del programa d’actes de la Festa de l’Harpia amb les que es pretén dotar la festa medieval de Balaguer de contingut acadèmic,  compaginant investigació i difusió de l’Edat Mitjana.

La jornada Rei Pere Cerimoniós es tancarà el mateix divendres  amb una visita guiada al Castell Formós amb la lectura teatralitzada de fragments de la ‘Crònica del rei Pere el Cerimoniós’ a càrrec de l’actor Enric Arquimbau i amb l’acompanyament musical de Francesc i Glòria Rodoreda que interpretaran peces del ‘Llibre vermell de Montserrat’


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.