L’ajuntament de Balaguer aplicarà a partir de setembre les 37,5 hores laborals als seus treballadors

L’ajuntament de Balaguer i el comitè d’empresa han arribat a un acord per aplicar a partir del proper 1 de setembre la nova jornada laboral de 37,5 hores setmanals.Tot i que el nou horari entrarà en vigor el proper mes, té efectes des de l’1 d’agost, per la qual cosa caldrà cobrir les hores corresponents a aquest mes, tal com estableix la Llei 2/2012, de 29 de juny, de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2012.

Al respecte, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, s’ha mostrat satisfet per “l’entesa amb el comitè” i ha destacat que totes les ampliacions s’han negociat i pactat en funció de les necessitats de cada servei: administració, neteja, policia, consergeria, cementiri, jardineria o servei d’obres.

Un dels canvis més notables que comportarà el nou horari és que a partir del 6 de setembre i fins el proper 31 de desembre, l’ajuntament romandrà obert tots els dijous a la tarda, entre les 16.00 i 20.00 hores. D’aquesta manera s’ampliarà l’horari d’atenció al públic, limitat fins ara al matí (de 8.00 a 15.00 hores). “Tant els treballadors com l’equip de govern entenem que, ja que cal ampliar l’horari, és bo obrir una tarda per tal de donar un millor servei al ciutadà”, ha explicat.

A partir del 31 de desembre, està previst que s’apliqui la nova estructura organitzativa, que inclou una oficina d’atenció al ciutadà, amb la qual cosa es preveu obrir cada tarda les dependències municipals. “Això permetrà donar un millor servei als ciutadans, perquè podran fer tràmits tant al matí com a la tarda, adaptant-nos millor als horaris laborals”, ha dit l’alcalde.

 

Pel que fa a la resta de serveis (jardineria, obres, neteja viària o recollida d’escombraries) s’ha acordat mantenir l’horari actual, de 7 hores, i crear una bossa d’hores fins arribar a les 37,5 hores setmanals. Aquesta bossa servirà per cobrir hores extra i serveis especials. Així, en el cas de la neteja viaria, s’usaran per la neteja del mercat setmanal dels dissabtes i la neteja viària en dies festius; en el cas de la jardineria, per l’esporga d’arbres de la ciutat; al departament de paletes permetran reforçar el serveis de mercat i el de jardineria, i al de cementiri, per enterraments en dia festiu o fora de l’horari. Aquestes hores es cobriran de forma rotativa i igualitària i, si sobren hores dins la bossa, s’usaran per a cobrir tasques de força major, esdeveniments extraordinaris i altres incidents que puguin sorgir.

 

En canvi, al servei de la Guàrdia Urbana, la mesura es compensarà reduint el plus de productivitat que es cobrava per perllongament de la jornada. Finalment, al servei de consergeria s’ampliaran els torns, sent el de matí de 7.30 a 15.00 hores i el de tarda, de 15.00 a 22.30 hores.

 

Per últim, Roigé ha destacat que queda pendent fixar uns nous horaris pels serveis que depenen de l’Impic, ja que els treballadors tenen un comitè d’empresa independent del de l’ajuntament.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.