L’Ajuntament d’Àger projecta espais d’energia renovable per fer el municipi més sostenible

El consistori ha fet una aposta pels fanals solars i ara valora convertir la residència en un espai autosuficient amb plaques solars i aïllament

Un fanal solar a Àger (Foto: aj. Àger)

L’Ajuntament d’Àger treballa des de fa temps per portar diversos projectes d’energia renovable al municipi i fer un canvi de rumb en el seu model energètic, amb una aposta clara per l’energia solar i per una xarxa elèctrica que estigui preparada per acollir les noves formes d’energia renovable.

Aquesta primavera, els canvis cap a l’energia neta van començar amb la instal·lació d’un fanal 100% solar, el primer d’aquestes característiques a Ponent. Ara, el consistori vol fer un pas més cap a l’autoconsum i està valorant convertir la residència en un espai autosuficient amb la instal·lació de plaques solars, i de gran eficiència energètica, amb l’aïllament de l’espai. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha detallat que la llar d’avis és un dels punts on hi ha molta despesa elèctrica i aquest canvi suposaria un abaratiment de les despeses fixes d’aquesta instal·lació, a la vegada que contribuiria a fer-la més sostenible.

Aquest projecte, entre altres iniciatives relacionades amb l’energia solar que el consistori d’Àger té sobre la taula, com és el cas de la creació d’una comunitat energètica local, contribuiran a fer d’Àger un poble cada cop més autosuficient en termes energètics.

Renovacions en el cablejat i els comptadors elèctrics
L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, també ha recordat que el consistori va contactar amb la companyia elèctrica Endesa per millorar l’abastiment en les xarxes de mitjana tensió, unes obres que ara com ara ja es troben executades i que han fet augmentar la capacitat de la instal·lació per poder rebre més potència en un futur. Posteriorment, l’Ajuntament d’Àger també va contactar amb Elèctrica del Montsec per poder retirar els elements de suport dels transformadors antics i millorar el cablejat de distribució de l’interior dels nuclis urbans.

Al mateix temps, el consistori ha fet gestions amb Elèctrica del Montsec i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat per posar solució al retard que pateix el municipi en la instal·lació dels comptadors digitals que han de permetre poder contractar les noves tarifes elèctriques i en les seves diferents modalitats, que siguin també compatibles amb les energies renovables.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.