L’Ajuntament Àger construeix un nou dipòsit d’aigua a Agulló

S’ha fet amb l’objectiu d’incrementar la capacitat i les reserves d’aigua al municipi, a causa de l’augment de demanda que s’experimenta durant l’estiu

 

 

L’Ajuntament d’Àger ha instal·lat un nou dipòsit d’aigua a Agulló amb l’objectiu d’incrementar la capacitat i les reserves d’aigua al municipi, a causa de l’augment de demanda que s’experimenta durant l’estiu. Aquest nou dipòsit d’aigua, que se suma al que ja estava instal·lat a Àger, té una capacitat de 350.000 litres, i també forma part de la xarxa de distribució d’aigua potable del municipi. Pel seu interior hi passa més del 80% de l’aigua que es consumeix al municipi.

Entre tots dos dipòsits, tenen la capacitat de contenir tota l’aigua que es consumeix al municipi en un dia de màxima demanda, coincidint amb els mesos d’estiu, de manera que aquest dipòsit extra permetrà garantir la demanda d’aigua durant tot l’any. A més a més, en cas que es produeixi una avaria, o que s’hagin de fer les tasques de manteniment als conductes que s’encarreguen de dur l’aigua del pou, es disposarà de més reserves d’aigua, per la qual cosa l’abastiment també estarà totalment garantit.

El pressupost d’aquesta obra, que ha anat a càrrec del consistori d’Àger, ha estat de 74.982,10 euros. Per al seu finançament, a més a més, l’Ajuntament ha comptat amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per valor de 30.022,43 euros. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que la intenció del consistori arran d’aquestes obres és també la d’optimitzar les hores de bombeig, de manera que es miraran de reduir els costos d’energia elèctrica, en funció de les tarifes que s’han establert recentment per a les diferents franges horàries.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.