L’adjudicació del Molí de l’Esquerrà per transformar-lo en alberg, al ple municipal de Balaguer

pleb

Ordre del dia del ple de Balaguer

El ple de l’Ajuntament de Balaguer haurà de ratificar l’adjudicació del Molí de l’Esquerrà a l’empresa Iniciatives Turístiques de la Noguera, amb seu social a Balaguer, per convertir-lo en un alberg de joventut. Aquest és un dels punts de la sessió que tindrà caràcter extraordinari perquè s’avança un dia (dimecres en lloc de dijous) per tal d’aprovar dins del termini legal l’impost de béns immobles (IBI).

La mesa de contractació, reunida la setmana passada, va acordar adjudicar per un termini de 20 anys l’arrendament del Molí de l’Esquerrà a aquesta empresa, l’única que va concórrer a la licitació. El contracte preveu el lloguer de la primera i segona planta de l’edifici per a la seva adequació i explotació com una instal•lació d’alberg de joventut, quedant la planta baixa configurada de manera que pugui ser compatible i utilitzada com a suport de l’activitat museística i de recerca de l’edifici annex (Centre d’Interpretació de l’Or del Segre).

També se sotmetrà a ratificació del ple la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local. Amb aquest acord, es facultarà l’alcalde de Balaguer per iniciar els tràmits necessaris per sumar-se al recurs d’inconstitucionalitat promogut per les associacions municipalistes i sindicats contra aquesta llei al considerar que atempta contra l’autonomia local, retallant competències i traslladant-les a les diputacions. “Això implica allunyar el poder de decisió del ciutadà, tot buidant l’administració que té més a prop, especialment, ara en època de crisi, en què són molts els ciutadans que ens vénen a demanar ajuda”, ha assegurat Roigé.

En l’apartat de mocions destaca la proposta contra el avant projecte de Llei orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada. Recollint la proposta aprovada per la Diputació de Lleida, el text destaca que la regulació del ministre Gallardón és més restrictiva que la norma de 1985, ja que elimina la possibilitat d’interrompre l’embaràs en les primeres catorze setmanes; suposa una intromissió en la vida privada de les dones i una degradació al declarar que no tenen suficient capacitat intel•lectual per decidir per elles mateixes, i topa frontalment amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut perquè implica un pas enrere en les polítiques de prevenció i promoció integral de la salut sexual. La proposta insta a la retirada de la normativa per regressiva i involucionista contra les llibertats de les dones a l’hora de decidir sobre la seva salut sexual.

Durant el ple, prendrà possessió Jordi Prió com a nou regidor d’ERC, en substitució de Jaume Canal, i es debatran altres qüestions referents a la modificació de l’ordenança de distàncies d’activitats ramaderes; diverses modificacions de normes subsidiàries i el seguiment del pla d’ajust de l’Ajuntament.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.