L’ACA rebutja la pernoctació a la planta primera del futur alberg del Molí de l’Esquerrà al ser incompatible amb la normativa sobre inundabilitat

La Paeria de Balaguer encarrega un estudi de tota la ciutat per conèixer l’afectació real de la llei estatal i poder presentar al·legacions al pla de perillositat i inundabilitat de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre

L’Agència Catalana de l’Aigua considera inviable el projecte de l’alberg juvenil que la Paeria de Balaguer preveu habilitar a l’antic Molí de l’Esquerrà, al costat del Riu Segre, en considerar que hi ha risc d’inundació en cas d’avinguda, precisament a la planta primera on es preveuen les habitacions.

Per la seva part, la Paeria ha sol·licitat un estudi d’inundabilitat en detall de tota la ciutat per poder presentar al·legacions al pla de perillositat i inundabilitat de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, en considerar que hi ha incongruències.

En paral·lel la Paeria començarà les obres del soterrani i la planta baixa que no es veuen afectades. Està previst que les obres d’aquesta primera fase es licitin després de l’estiu i preveuen una inversió de més de 300.000 euros. El projecte total d’adequació del Molí de l’Esquerrà com a alberg juvenil té un cost d’aproximadament mig milió d’euros i compta amb una subvenció de la diputació de Lleida del pla extraordinari d’inversions locals.


Informa: Carla Vilaseca i Vilarasau / Miquel Miras

1 comentari

  • un observador

    D’això se’n diu tossuderia administrativa. Caldria preguntar a l’ajuntament qui es responsabilitzarà si aconsegueixen modificar el pla de perillositat i algun dia passa una desgràcia.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.