La UdL posa a disposició d’usuaris i mitjans els mapes “correctes” de la proposta de desconfinament de Catalunya

L’objectiu és ajudar en la comprensió de la desescalada i com afectaria els diferents territoris del país

El Servei cientificotècnic de cartografia i SIG (sistemes d’informació geogràfica) de la Universitat de Lleida (UdL) ha elaborat tres mapes de la proposta de desconfinament de Catalunya feta pel Govern. Asseguren que els darrers dies s’han vist mapes “erronis” que barrejaven límits comarcals, vegueries, amb la regions sanitàries, com ara la de Catalunya Central i la divisió en tres de la RS de Barcelona. És per això que han decidit posar-los a disposició de qualsevol persona o mitjans de comunicació, ja sigui per a consulta, estudi o per a ser reproduïts, sempre i quan se’n citi l’autoria, perquè ajudin en la comprensió de la proposta de desescalada i com afectaria els diferents territoris, en cas que el govern de l’Estat l’acabi avalant.
Així, el web del servei de Cartografia i SIG de la UdL presenta tres mapes relacionats amb aquesta temàtica. Un del nivell de risc i de la proposta del Departament de Salut de les fases de desconfinament per àmbits de gestió. Un altre dels àmbits de gestió de la desescalada de la covid-19 on es proposa dividir la regió sanitària de Barcelona en tres. I un darrer, el mapa de les regions i sectors sanitaris a Catalunya vigent des del 5 de maig del 2005.

“El mapa sanitari, és diferent al mapa comarcal per tant no es pot fer servir aquest darrer per referir-se a la desescalada, ja que aquesta es basa en el mapa sanitari i no en el comarcal”, explica Josep Ramon Mòdol, un dels autors dels mapes.

Mòdol ja va elaborar un mapa sobre la covid-19, en concret sobre els tests positius a inicis del mes d’abril, amb la voluntat de fer difusió de les dades disponibles en aquell moment. El geògraf anuncia que el servei de cartografia i SIG de la UdL està treballant amb nous mapes relacionats amb la pandèmia.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.