La sequera afecta també el gremi de jardineria

El decret de sequera que afecta les conques internes toca de forma directa al sector. Estudis fets pel gremi apunten que el consum d’aigua en jardineria és d’un 4%, però les restriccions d’aigua els pots afectar igualment

Al gremi de jardineria de Catalunya fa temps que sona ben fort una pregunta: si prohibeixen regar jardins, qui comprarà plantes? I és s’ha tractat força la qüestió de la sequera, però hi ha un sector del qual no se’n parla tant però que també en pateix les conseqüències com és la jardineria.

En aquesta botiga de venda de plantes de La Ràpita, a Vallfogona de Balaguer, ja fa temps que veuen que la situació ha canviat radicalment els darrers anys, tant en el volum de venda, com tipus de compra i fins i tot en el tractat del seu producte.

El decret de sequera que afecta les conques internes toca de forma directa al sector de la jardineria. Estudis fets pel gremi apunten que el consum d’aigua en jardineria és d’un 4%, però les restriccions d’aigua els afecta igualment. Una situació que esperen poder evitar per la supervivència d’aquests negocis.

Ja en la sequera del 2007-2008, el sector de la jardineria va registrar un 50% de pèrdues i un 30% dels negocis del gremi van desaparèixer.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.