La sardana Vallverdú, finalista del Premi Joves Talents

La composoicó d’Anna Abad es va estrenar durant les festes del Sant Crist de Balaguer dins dels actes de l’Any Vallverdú

La sardana Vallverdú és una de les millors obres escrites el 2023 per un compositor de fins a 30 anys. Així ho ha fet públic aquest dijous Som Sardana, organitzadors del certamen, que han donat a conèixer els tres títols que han obtingut la millor puntuació per part del jurat, format per un comitè d’experts.

La sardana Vallverdú es va estrenar a Balaguer en el marc de la Festa Major, dins dels actes de l’Any Vallverdú. L’obra va ser un encàrrec del Col·lectiu Sardanista, i va ser el títol amb el que les colles de sarana esportiva van ballar la sardana de germanor a la diada de colles sardanistes Trofeu Ciutat de Balaguer de l’any passat.

Segons explica Anna Abad, autora de la sardana, es va voler inspirar en els grans autors clàssics de la composició de sardanes del segle XX, pel fet que quan va conèixer Vallverdú, l’escriptor li va citar autors com Juli Garreta o Pau Casals, entre d’altres. Segons Abad, es tracta d’una de les obres més sinfòniques de tot el seu repertori, sense deixar de ser fidel al seu estil d’obres balladores i amb les que les colles s’hi poden lluir en la interpretació dels salts.

Les altres dues finalistes amb les que haurà de competir la peça balaguerina són ‘Mar i Alba’ de Jofre Bardolet, i ‘El joc de l’àngel’, de Cesc Corominas. El resultat final es donarà a conèixer el dissabte 25 de maig a Tarragona, en el transcurs del concert de ‘La sardana de l’Any’. Un concert en el que també es donarà a conèixer el Premi de la Crítica, i servirà per triar l’obra de votació popular.

El recital del 25 de maig a Tarragona també serà l’escenari de l’estrena de l’espectacle Trifàsic, una proposta liderada per Arnau Tordera que fusiona la cobla amb la guitarra elèctrica, que comptarà amb la Cobla Sant Jordi, i del que ja se’n poden comprar les entrades.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.