La sala Mercantil presenta la programació de primavera amb espectacles de teatre, bufó, dansa i titelles

Comptarà amb set peces des del 13 d’abril fins el 29 de juny

La Sala La Mercantil de Balaguer ha presentat l’agenda d’espectacles per a la nova temporada de primavera. Aquesta s’inaugurarà amb Palabra de bufón el 13 abril, una obra que plasma la vida del còmic i explica que la llibertat del bufó és la mesura de la nostra llibertat.

Ja cap a finals de mes arribarà la nova creació d’Akateatre, El llegat (27 abril), amb Àngels Gonyalons com a actriu principal, veurà la llum, per primera vegada, a La Mercantil. Una obra que ens presenta, a mode de road movie, com es va reconfigurant la relació entre una mare i un fill adult. La sala acollirà a més la residencia tècnica de la companyia durant els deu dies previs a l’estrena definitiva a Balaguer que iniciarà, posteriorment, temporada a Barcelona.

Al maig arriba a Balaguer la Fira de Titelles de Lleida amb dues obres: Piuma i Variations  (5 maig), de la companyia di Filippo Marionette. Per primer cop, la prestigiosa fira obre la categoria TITELLES AL TERRITORI i ho fa amb La Mercantil per apropar-nos el fantàstic món dels titelles.

Si et diuen salvatge (15 maig) ens dóna a conèixer la veritable inclusió a través de les arts escèniques en una nova edició del Festival Visibles. La companyia Alteraciones, un quintet de dansa dirigida per Antonio Quiles, presenta aquest espectacle de dansa contemporània amb tocs de Butoh que tracta d’un grup de persones en una societat distòpica i apocalíptica.

El true crime entra a la sala Mercantil amb Dirrrty boys (2 juny) i el pes durant la vida adulta d’un crim real comés en la infantesa. L’obra, de la companyia Las bestias, ha esdevingut una de les sorpreses de l’àmbit teatral català en el darrer any i ha estat guardonada amb quatre Premis Butaca 2023 i un Premi Teatre Barcelona 2023.

La temporada es tancarà amb un cant a la màgia de l’escena: Al contrari! (29 juny), un visionari viatge a l’arrel de les enormes perplexitats contemporànies emmarcat en el món del teatre. Un brindis a la genialitat amb el tàndem format per la prestigiosa dramaturga Lluïsa Cunillé i el rigorós director Albert Arribas.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.