La recollida selectiva de la Noguera torna a augmentar

La mitjana de la comarca ascendeix fins al 41% i la meitat dels municipis de la comarca superen el 50% que demana la Unió Europea.

Els quilos de residus de recollida selectiva de la comarca de la Noguera continuen en línia ascendent després de conèixer les xifres del 2020. La mitjana de reciclatge total de la comarca s’incrementa un 2% respecte a les xifres del 2019 i se situa al 41% dels residus recollits selectivament. Percentatge lleugerament inferior a les dades generals de Catalunya del 2019 que se situaven al voltant del 45%.
En la comparativa per fraccions s’augmenta considerablement en les recollides de paper, envasos, vidre i orgànica.

La tendència positiva es veu emmascarada per la de la fracció rebuig que augmenta 1% respecte a les dades del 2019. Pel president del consell un dels motius pot ser els mesos de confinament domiciliari.

Tot i els indicadors positius, 14 municipis de la comarca ja han superat el 50% de reciclatge xifra exigida per la Unió Europea, des del Consell insisteixen en la millora de la recollida de residus per tal de poder assolir les directrius marcades

Pel que fa a la recollida d’objectes voluminosos que es fa porta a porta 23 dels 30 municipis de la comarca, s’han fet un total de 1.683 recollides, malgrat que el servei i a causa de la covid-19 no es va poder realitzar del 15 de març al 15 de maig. El mes d’agost es va arribar al rècord de 245 recollides.

 

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.