La Paeria ultima les obres de museïtzació del polvorí del Castell Formós

L’espai es convertirà en un nou atractiu turístic on es projectarà un audiovisual orientat a proporcionar al visitant una experiència activa

El Castell Formós de Balaguer compta amb una sala subterrània construïda al segle XVII que va esdevenir un polvorí. En aquest espai, que al seu moment fins i tot va servir com a museu de la ciutat, ara s’han realitzat obres per a convertir-lo en un nou atractiu turístic.

La museïtzació d’aquest espai s’ha centrat en la neteja de murs i paviments per a reforçar i recuperar la sala. També s’ha elaborat l’audiovisual “Savi(e)s i Guerrers. Castells i poder”, basat en el poder al llarg de l’edat mitjana en aquests territoris amb personatges com Armengol VI o Margarida de Montferrat.

Aquesta actuació té com a objectiu conservar l’espai i les seves estructures antigues com un valor patrimonial a protegir i que alhora doten de singularitat aquest espai. A banda d’això es pretén poder explicar la història de la ciutat d’una manera diferent i més moderna.

L’adequació de sala subterrània entra dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’ cofinançat per la Diputació de Lleida, la Paeria de Balaguer i els fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 37.500€.


Informa: Gerard Díaz Tribó i Oriol Gordillo Laboreo

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.