La Paeria recuperarà l’edifici en runes de l’entorn del Monestir de les Franqueses

L’actuació forma part del Pla director per protegir l’espai històric

La Paeria de Balaguer vol rehabilitar els edificis que es troben a l’entorn de Santa Maria de les Franqueses, i pròximament començaran les obres de recuperació de l’estructura en runes que es troba darrere del temple. El projecte contempla una nova construcció de l’edifici, connectar-lo amb la casa annexa i instal·lar un ascensor en aquesta per facilitar l’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta actuació es contempla dins del Pla director que la Paeria va engegar el 2022 per tal de protegir el monestir cistercenc i el seu entorn. L’espai històric es va declarar Bé cultural d’interès nacional el 1984, i per tant totes les actuacions s’han de realitzar amb cura i precisió, com és el cas d’aquests dos edificis adjacents al monestir que en el seu moment van servir com a magatzems agrícoles.

Aquestes obres compten amb un pressupost de 150.000€, dels quals 90.000 estan subvencionats pel programa Leader. La idea de la Paeria és tenir enllestida la rehabilitació cap al mes d’octubre d’aquest mateix any.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.