La Paeria de Balaguer treballa en el programa ‘Barris amb futur’

El projecte de la Generalitat pretén treballar a partir de noves metodologies d’intervenció de les polítiques socials i urbanes

El Govern de la Generalitat treballa per executar el projecte Barris amb futur, que s’implementarà en vint municipis catalans. El projecte pretén treballar a partir de noves metodologies d’intervenció de les polítiques socials i urbanes, amb el repte d’assolir una Catalunya socialment cohesionada. El programa posa el focus tant en la intervenció de l’administració pública com en la capacitat d’organització comunitària.

‘Barris amb futur’ planteja com la millora de les condicions de vida i d’oportunitats ha de facilitar que es mantingui la residència en aquests barris. Per tant, que la mobilitat social no passi per l’èxode d’un barri, fomentant que la zona en qüestió pugui millorar globalment el seu posicionament en termes de benestar col·lectiu.

La Paeria de Balaguer participa a les reunions de seguiment que du a terme la comissió del programa de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, i la setmana vinent assistiran a la primera formació Lorena González, paera en cap, i Amàlia Lara, de l’Àrea d’Habitatge. En aquesta trobada cada municipi aportarà el conjunt de dades recollides, i principalment aquestes han de servir per començar a treballar en l’elaboració d’un pla comunitari de barri, a partir de la prospecció dels programes que s’estan duent a terme, com els plans educatius d’entorn, el programa treball als barri, l’acció comunitària en salut, les comunitats urbanes, i altres projectes específics que s’estan duent a terme arreu del país. També s’aportarà la informació sobre la col·laboració de la Paeria amb la resta d’agents presents a la ciutat, i quins son els espais de treball conjunts en els que s’actua. Igualment, aquest projecte es treballarà conjuntament amb els Serveis socials del Consell Comarcal de la Noguera i la primera formació es durà a terme aquest proper dimecres a la seu del Departament de Drets Socials a Terrassa.

D’altra banda, la paera en cap, Lorena González va aprofitar el context de la segona trobada per fer palesa la necessitat de revisar la modificació dels plans d’entorn a nivell de Catalunya, ja que s’han patit retallades de personal en aquest sentit i principalment son els municipis de la demarcació de Lleida els que es veuen més afectats per aquest canvi, entenent que els plans d’entorn son una eina essencial per al desenvolupament i cohesió social de la ciutat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.