La Paeria de Balaguer reprèn el programa d’acompanyament a la gent gran

La Paeria de Balaguer reprendrà durant els propers dies el projecte De la mà: Acompanyament a la Gent Gran, emmarcat en el Programa Treball als Barris i en el Programa Treball i Formació.

D’acord amb la situació de “nova normalitat”, el projecte es torna a activar per tal de poder prestar el servei d’acompanyament i donar una cobertura a les famílies. La gent gran ha acusat especialment la manca de mobilitat i de relació social que hi ha hagut durant aquest període de confinament i per això la Paeria reprèn el servei per pal·liar aquesta situació però també prenent totes les mesures de seguretat possibles.

Aquest projecte neix com a resposta a la creixent necessitat detectada a la ciutat de Balaguer on un gran nombre de persones d’avançada edat viuen soles. Tot i que en la majoria dels casos són persones autònomes, ocasionalment necessiten ajuda en tasques quotidianes, com poden ser sortir a comprar, a passejar, anar al metge o compartir un cafè i una conversa.

El programa d’acompanyament és un servei gratuït finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través de dos programes subvencionats.

Aquest projecte va començar el 2019 dins el programa Treball als Barris, i degut a la bona acollida que va tenir es va decidir donar-li continuïtat. Des del gener del 2020 hi estan treballant 2 persones a jornada completa mitjançant el programa Treball i Formació i properament s’ampliarà amb la contractació de 4 persones a mitja jornada amb el Programa Treball als Barris.

Les inscripcions estan obertes a qualsevol persona major de 65 anys interessada en participar-hi. A més, és un projecte que s’ha valorat molt positivament per part dels diversos actors, i que per tant es pretén que tingui continuïtat en el temps.

Les persones interessades es poden adreçar a la Paeria de Balaguer o trucar al telèfon 618795495.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.