La Paeria de Balaguer recupera alguns dels serveis amb l’entrada a la fase 1

Retorna l’atenció presencial a la Paeria i obre el cementiri municipal, el CEI i alguns equipaments esportius

Façana de la Paeria de Balaguer

Aquest dilluns, coincidint amb l’entrada a la fase 1 de les comarques de Ponent, la Paeria de Balaguer recupera alguns dels serveis que s’havien suspès arran de la crisi del coronavirus.

D’aquesta manera des d’aquest dilluns torna l’atenció presencial a la Paeria, un retorn que serà gradual al llarg de la setmana mentre s’habiliten els espais de treball i amb la instal·lació de mampares en alguns serveis d’atenció al púbic. Tot i això la Paeria continuarà prioritzant l’atenció telefònica i digital i es continuarà apostant pel teletreball en algunes àrees.

Pel que fa a equipaments municipals, la Biblioteca Margarida de Montferrat podria obrir el 1 de juny només per al servei de recollida de llibres en préstec amb cita prèvia i s’estan estudiant tots els protocols de seguretat. El Museu de la Noguera i l’Oficina de Turisme, ubicada al mateix edifici, es podrien obrir el 15 de juny, coincidint amb l’inici de la campanya de Turisme Familiar. En el cas del Museu de l’Or, falten concretar els protocols per a la seva obertura al públic en tractar-se d’un equipament amb unes característiques molt particulars.

També continuarà tancat el Casal Lapallavacara, on queden posposats tots els tallers i cursos en aquest equipament. També continuaran suspeses les sessions de cinema i tots els ensenyaments presencials que depenen de la Paeria, com les Llars d’Infants municipals, l’Escola de Dansa La Xemeneia i l’Escola Municipal de Música.

D’altra banda, el CEI obre al públic aquest dilluns per a fer tràmits a les diferents empreses que acull el centre, sempre amb cita prèvia. I el cementiri municipal recupera l’obertura amb l’horari habitual a partir d’aquest dilluns.

Pel que fa a equipaments esportius, es posen en marxa dos espais esportius que coincideixen a l’equipament municipal del pavelló Molí de l’Esquerrà; l’espai de rocòdrom, un equipament compartit en la gestió amb la secció d’escalada del Centre Excursionista; i també el Centre Esportiu de l’Associació Piragüista de Balaguer, que ocupa el mateix equipament per l’emmagatzemat-se dels materials . En el cas del rocòdrom només es permetrà l’ús a un màxim de 6 persones. Continuaran tancats la piscina coberta, el pavelló 1r d’Octubre i el pavelló del Molí de l’Esquerrà, a excepció dels casos descrits.

Pel que fa a mobilitat, es continuarà amb la gratuïtat de la zona blava durant la propera setmana i fins al dia 25 de maig o l’1 de juny amb el possible pas a la Fase 2. En quan al bus urbà de Balaguer, s’amplia la capacitat al 50% i continuarà sent obligatori l’ús de mascareta. El mercat setmanal continuarà, de moment, oferint només productes d’alimentació.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.