La Paeria de Balaguer prorroga el servei d’acompanyament ‘De la Mà’

La Paeria ha contractat dues treballadores a mitja jornada amb fons propis per poder mantenir el servei fins al 15 desembre del 2021

 

El passat 18 d’octubre va finalitzar l’actuació del Programa de la Mà vinculat al Projecte de Treball als Barris 2020, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, que comptava amb 4 treballadores contractades com a acompanyants.

La valoració positiva del servei d’acompanyament així com l’alt grau de satisfacció de les famílies i persones usuàries del mateix, han estat elements claus que la Paeria ha tingut en consideració per tal de mantenir el servei en actiu amb l’aportació de fons propis, per donar resposta a les necessitats socials i de salut dels usuaris/es del projecte De La Mà, a Balaguer.

Per aquest motiu, s’han contractat dues treballadores a mitja jornada, des del 19 d’octubre, per garantir l’acompanyament a la gent gran establint uns serveis mínims, amb un servei per usuari/usuària setmanal. La coordinació es treballa des de l’Àrea d’Afers Socials i l’Àrea d’Ocupació i Promoció Econòmica.

Actualment es compta amb un total de 21 persones usuàries, 17 dones i 4 homes. La seva mitjana d’edat és de 80 anys. A la setmana, es realitzen un total de 23 serveis d’acompanyament que consisteix en sortir a passejar, anar a fer la compra, anar a la farmàcia, al metge al CAP, o prendre un cafè …

El Programa de la Mà ofereix una atenció personalitzada i treball de cures als usuaris i usuàries, amb escolta activa, respecte, interacció social, sempre fora del domicili, i respectant les mesures de seguretat de la COVID-19. A nivell qualitatiu es valora que el servei ajudi a les persones que necessitin un suport ja sigui a nivell de mobilitat per a la salut com a nivell d’integració i interacció social. D’aquesta manera s’ajuda a  millorar l’envelliment actiu de les persones majors de 65 anys inscrites en el Programa.

Recordar, que amb anterioritat, aquest servei ha comptat amb finançament públic provinent del Programa Treball Formació 2020 del SOC. Per l’any 2022, el SOC ha resolt favorablement el Programa Treball i Formació 2021 a la Paeria de Balaguer, des del qual es podrà comptar amb 2 treballadores – Agents per a la Ciutadania que realitzaran tasques d’Acompanyament a la Gent Gran i també altres tasques polivalents com Agents Cíviques. A partir de l’abril s’incorporaran 4 acompanyants més amb jornada parcial via el Projecte Treball als Barris 2021, resolució que s’ha comunicat a la Paeria de Balaguer a finals del passat mes d’octubre.

Des de l’àrea d’Afers Socials de la Paeria, es fa una molt bona valoració de la feina que realitzen les treballadores, la qual es du a terme mitjançant l’escolta activa, el respecte i la interacció social amb la finalitat de millorar la salut, el benestar i la qualitat de vida dels usuaris a través d’aquest servei d’acompanyament destinat a la ciutadania de Balaguer.

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.