La Paeria de Balaguer presenta l’informe sobre la segregació escolar als centres educatius de la ciutat

Aquest anàlisi es va demanar a la Fundació Pere Tarrés i va ser presentada a tots els grups que formen el ple

La Paeria de Balaguer ha posat a disposició de tots els grups polítics presents al consistori la proposta d’informe que avalua de forma independent i tècnica l’actual situació de la segregació escolar a la ciutat, tal i com s’havia compromès.

La voluntat de disposar d’un informe independent i els dubtes que els grups de l’oposició havien manifestat sobre el plantejament del Departament d’Ensenyament, van fer que la Paeria decidís encarregar aquest informe per tal d’estudiar la situació. Aquest anàlisi es va demanar a la Fundació Pere Tarrés ja fa diversos mesos, però la pandèmia i altres temes interns de la fundació han provocat que el termini hagi estat més llarg del previst. Finalment, a través de l’Àrea d’Estudis de la Fundació s’ha pogut enllestir aquesta proposta de document.

En la posada en comú es van poder respondre molts dels dubtes i es va facilitar el document perquè fos analitzat individualment per tots els grups i amb l’assessorament de qui consideressin oportú. Més endavant, en una altra sessió, es resoldran els possibles dubtes que sorgeixin.

La voluntat de la Paeria és arribar al màxim consens possible en aquesta qüestió, entenent que és una decisió de ciutat i que per tant cal un espai de confluència per a trobar-hi solucions. L’objectiu principal és acabar amb la segregació escolar, d’acord amb el Pacte Nacional contra la Segregació Escolar promogut pel Síndic de Greuges en col·laboració amb el Departament d’Educació i subscrit per més d’un centenar d’ajuntaments i tota la representació de la comunitat educativa, que va ser aprovat al Parlament de Catalunya al 2019, acte en el qual la Paeria de Balaguer va ser uns dels ajuntaments signants.

Igualment des de la Paeria s’entén que aquest repte s’ha d’encarar de forma més global, per això s’està treballant dels del Pla Educatiu d’Entorn i el Pla de Millora d’Oportunitats Educatives amb tots els centres de la ciutat, amb els objectiu d’equitat, qualitat educativa i afrontant les millores educatives, formatives i de necessitats de la ciutat, entenent que l’educació és la millor eina de transformació social.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.