La Paeria de Balaguer presenta el programa Treball als Barris per a 2020

Durant 2020, la Paeria de Balaguer continuarà apostant i ampliant l’Àrea d’Ocupació. Aquesta ofereix diferents programes emmarcats en polítiques actives d’ocupació per tal d’assessorar i acompanyar a la ciutadania en la millora de la seva situació laboral.

En aquest sentit, la setmana passada es va realitzar una sessió informativa al Centre d’Empreses i Innovació sobre el programa Treball als barris, amb la posada en marxa del dispositiu d’inserció ‘Som Barri’. Aquest dispositiu du a terme accions d’orientació laboral, tallers, formació en tècniques bàsiques de la construcció, alfabetització i alfabetització digital bàsica per a les persones residents al Centre Històric.

D’altra banda, ja estan en actiu els altres programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya: Soc-Ubicat, Enfeina’t, Treball i formació, Joves en pràctiques i Treball als barris.

Quant al programa Soc-Ubicat, ofereix un servei d’orientació laboral i acompanyament a la inserció a 39 persones de la comarca de la Noguera.

Per la seva banda el programa Enfeina’t aporta mesures de contractació temporal amb acompanyament a la inserció per a persones en situació d’atur de llarga durada. El passat dia 31 de desembre es va incorporar 5 persones que realitzaran la rehabilitació d’edificis plurifamiliars municipals per a lloguer social.

El programa Treball i Formació ofereix contractació laboral durant 2020 a 13 persones aturades de llarga durada i formació en Competències Digitals i Intel·ligència Emocional.

El programa Joves en pràctiques ofereix un contracte de sis mesos a 5 persones menors de 29 anys, desocupades i inscrites a Garantia Juvenil, que hagin finalitzat estudis universitaris, formació professional o un certificat de professionalitat.

Finalment, i encara pendent de resolució, la Paeria de Balaguer pretén portar a terme la segona edició del Projecte Singulars ‘Som Jovess’, adreçat a joves de 16 a 29 anys. Aquest programa ofereix orientació laboral, formació professional en l’àmbit del comerç, en restauració, instal·lacions elèctriques, fontaneria i calefacció, pràctiques en empreses i acompanyament a la inserció.

Durant 2019 en els diferents programes es van atendre a un total de 178 persones; de les quals, 125 van participar en els programes d’orientació laboral, i d’aquestes el 75% van trobar feina.


Informa: Redacció Foto: Paeria de Balaguer

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.