La Paeria de Balaguer prepara el nou curs

Des del consistori s’estan preparant les preinscripcions dels diferents ensenyaments municipals, les quals es poden dur a terme en alguns casos des d’aquest dimecres 20 de maig

Els departaments de les Llars d’infants, l’Escola de Música i l’Aula de Dansa  han preparat tots els tràmits perquè les famílies puguin fer-los en línia i, d’aquesta manera, complir amb el que requereix l’estat d’alarma sanitària. Igualment, però, s’oferirà una atenció presencial per si és necessari, segons ha explicat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal.

Respecte a la possible reobertura d’escoles i instituts coincidint amb l’entrada a la fase 2  i que es preveu que avui anunciï el conseller d’Educació, Josep Bargalló, el paer en cap en declaracions a Ràdio Balaguer diu que no deixa de ser una bona notícia tot i que cal veure, assenyala, com s’haurà de fer aquest retorn. En aquest sentit, el paer en cap no s’ha mostrat massa preocupat per aquest final de curs sinó per com serà l’inici el mes de setembre.

En un altre ordre de coses i a l’espera del que s’acabi decidint a nivell de país, el paer en cap s’ha mostrat partidari que aquest any hi hagi estades d’estiu, sempre adoptant les mesures de seguretat necessàries i fent canvis en algunes activitats si cal.

Pel que fa a les llars d’infants, les sol·licituds es poden presentar en línia a l’oficina virtual de la web de la paeria des d’aquest dimecres dia 20 i fins al divendres 29.

Si alguna família no pot fer les preinscripcions de forma telemàtica, es podran fer de manera presencial el dia 1 de juny a la sala d’exposicions de la Paeria però abans caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça administracio@impic.cat.

També a l’oficina virtual de la paeria es podrà trobar el formulari de preinscripció a les diferents formacions de l’Escola Municipal de Música de Balaguer. En aquest cas, el període començarà el 25 de maig i acabarà el dia 5 de juny.

Pel que fa a l’Aula Municipal de Dansa ‘La Xemeneia’, les preinscripcions es duran a terme telemàticament del 8 de juny al 24 de juliol. També s’ofereix la possibilitat de fer-les presencialment, però cal enviar abans un missatge a l’adreça de correu laxemeneia@balaguer.cat

Finalment, pel que fa a l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica, actualment s’està fent una enquesta per saber la voluntat de les famílies que ja estaven apuntades l’any passat per poder organitzar el curs en funció de la demanda, i sempre, amb la intenció de rebaixar les ràtios a les classes per complir amb les normatives de seguretat. En aquest sentit, un cop s’hagin definit els cursos, tindran prioritat a l’hora de fer la preinscrició els alumnes que ja formessin part de l’escola l’any passat.

Després que el passat dimecres comencessin les preinscripcions escolars de forma telemàtica, aquest dimarts ho han fet les presencials als diferents centres educatius.

Així, les famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, tenen fins al dia 22 per poder lliurar les seves sol•licituds de forma presencial.

Per fer-ho, cal haver demanat o demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon.

Aquí a Balaguer, d’altra banda, aquelles persones que no tinguin accés telemàtic per fer les inscripcions també es poden posar en contacte amb l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que s’ha traslladat a l’ajuntament, al telèfon 973 44 88 99 per demanar cita prèvia de 10h a 14h. El personal d’aquesta oficina ofereix assessorament per tal de poder presentar les sol·licituds.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.