La Paeria de Balaguer portarà a aprovació al ple d’aquest mes dues modificacions de les ordenances fiscals

El consistori ha decidit congelar totes les taxes i impostos per al 2021 excepte la taxa de residus

La Paeria de Balaguer portarà a aprovació al ple de la setmana vinent, dues modificacions de les ordenances fiscals que tenen recorregut tot el 2021. El consistori ha decidit congelar-les totes i no hi haurà cap taxa ni impost que augmenti durant el 2021 excepte la taxa de residus.

Segons el Paer en cap de la ciutat, és impossible que la mateixa ciutadania no acabi pagant un servei que es va encarint a causa de l’augment en el cànon de residus. L’increment d’aquesta taxa representarà un 4% per habitatge, que es tradueix en un total de 6 euros aproximadament. Aquest increment però no afectarà als bars i restaurants ni als comerços.

D’altra banda, les ordenances de l’any que ve també contemplen bonificacions a l’Impost de Béns Immobles (IBI) i a l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per fomentar la masoveria urbana. Un projecte que pretén fomentar l’accessibilitat en determinats habitatges a través d’un contracte on el llogater paga les obres i hi pot viure uns anys tenint la bonificació de l’impost d’obres i al propietari se li bonifica l’IBI. La bonificació que es podrà fer per un màxim de 5 anys i serà d’un 90% en els dos impostos.

D’altra banda també s’ha redefinit la nova normativa que regula tant l’energia solar tèrmica com l’energia solar fotovoltaica.

Les modificacions de les ordenances fiscals per l’any 2021 es portaran a aprovació en el ple d’aquest mes d’octubre.


Informa: Alba Cases Nadal

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.