La Paeria de Balaguer perd la subvenció de la Diputació per a les obres de l’alberg juvenil

L’adjudicació dels arranjaments ha quedat deserta, i els tempos de la subvenció aconseguida el 2019 s’acaben aquest 30 de juny

L’adjudicació de les obres de la primera i segona planta de l’edifici del Molí de l’Esquerrà, on s’ha de situar l’alberg juvenil de la ciutat, ha quedat deserta. Aquesta circumstància suposa un problema per a la Paeria, ja que això farà que es perdi la subvenció de 250.000 euros que hi havia de la Diputació de Lleida per finançar el projecte. Les obres havien d’estar acabades el 30 de juny per poder rebre-la, i ara per tempos s’ha convertit en un impossible.

El cost total de l’alberg puja fins als 647.000 euros, pressupostats amb el crèdit demanat per als comptes del 2024 de la Paeria.

El govern assegura però que la idea és continuar endavant amb el projecte de l’alberg juvenil, tot i que ara s’haurà d’analitzar quina és la millor de les opcions i repensar com es farà la fase de construcció prevista.

La Paeria de Balaguer va reprendre el projecte de l’alberg a començaments del 2023 quan la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ja no considerava inundable la primera planta, desbloquejant les obres d’aquest equipament paralitzades en estar en zona inundable.

D’altra banda, la Paeria ha donat llum verda per a declarar el Molí de l’Esquerrà com a Bé cultural d’interès local. D’aquesta manera s’evitarà que amb la instal·lació d’un ascensor en l’edifici s’alteri la volumetria en l’estructura per damunt de la coberta. La declaració haurà d’aprovar-se en el pròxim ple del consistori.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.