La Paeria de Balaguer aposta per l’autoconsum

S’instal•laran plantes d’autoconsum als pavellons d’Inpacsa i 1r d’octubre

La Paeria de Balaguer instal·larà dues plantes d’autoconsum al Pavelló d’Inpacsa i al 1r d’octubre. Aquestes plantes permetran abastir energèticament als mateixos equipaments però també a la llar d’infants dels Putxinel·lis, l’escola Gaspar de Portolà, el Camp Municipal d’Esports i la piscina climatitzada. Unes plantes d’autoconsum que generaran entre el 35 i el 45% d’energia necessària d’aquests equipaments.
Des de la Paeria expliquen que els equipaments amb auto subministrament es veuen limitats per la normativa estatal que no permet abastir equipaments a més de 500 metre de la planta. En aquest sentit, i a l’espera d’un canvi de normativa des del consistori també treballen en la instal·lació d’una tercera planta al centre històric per tal d’abastir els equipaments municipals d’aquest punt de la ciutat i també abastir a veïns del centre històric interessats en l’abastiment d’energia solar. Aquesta opció, però encara es troba en una fase d’estudi de l’aspecte jurídics per tal de poder crear aquesta comunitat energètica.
Les dues primeres plantes d’autoconsum es licitaran durant el mes de setembre i es preveu que tinguin un cost aproximat de 170.000 euros. Des de la Paeria es preveu que durant el primer semestre del 2023 les dues plantes ja produeixin energia a ple rendiment.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

1 comentari

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.