La Noguera ja té el seu mural al “13 comarques, II Festival de Muralisme Rural de Lleida”

L’artista Txus Montejano ha estat l’autora del mural dedicat a la comarca de la Noguera

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el II Festival de Muralisme Rural de Lleida, a la Manreana Parc de Juneda.

Aquesta iniciativa artística és una trobada de muralisme sobre les comarques lleidatanes, en el decurs de la qual els artistes convidats pinten un mural dedicat a una de les 13 comarques lleidatanes.

Aquesta segona edició els tres artistes i les comarques protagonistes han estat: Ivan Egea (Pallars Jussà), Snap82 (l’Urgell) i Txus Montejano (Noguera). L’any passat hi van participar Llukutter (Segrià), Kamma Marlo (Pla d’Urgell), Swen (Pallars Sobirà) i Cactus Soup (Garrigues). Pel que fa al mural pintat per Txus Montejano, en paraules seves: “hi he representat dos elements de la flora i fauna de la comarca: l’abellerol, un ocell molt acolorit i dels més vistosos i bonics que podem trobar a Catalunya, i les roselles, pel seu color vermell intens i naturalesa fràgil. La combinació d’aquests dos elements m’ha semblat ideal per crear el disseny d’aquest mural inspirat a la Noguera.”

Durant el cap de setmana es va celebrar el II Premi Mural Jove, adreçat a menors de 18 anys, coordinat per Lily Brick i Matías Tolsa. A més, es van fer activitats i tallers familiars al món rural.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.