La Jornada d’Estudis rei Pere el Cerimoniós dona el tret de sortida a la Festa Medieval Harpia de Balaguer

La sala d’actes de la Paeria de Balaguer acull durant aquest divendres la primera edició de la Jornada d’Estudis rei Pere el Cerimoniós. Unes conferències organitzades pel Museu de la Noguera que han comptat amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Departament de Cultura de la Generalitat  creades amb l’objectiu de divulgar i posar de manifest la importància  de la ciutat i del regnat del rei Pere el Cerimoniós, que va ser de més de 50 anys, durant l’època medieval.

Al llarg del dia experts en època medieval arribats d’arreu del país tracten aspectes com l’economia social i demogràfica, la fiscalitat, el poder, l’art o la vida quotidiana entre d’altres àmbits, del regnat del Cerimoniós. A més a més, es repassa el vincle del rei amb la ciutat de Balaguer i posa en valor la figura del monarca en l’any que es commemora els 700 aniversari del seu naixement al Castell Formós de la capital de la Noguera.

Aquesta és la primera edició d’una jornada d’estudis que s’espera que tingui continuïtat en un futur i que des de La Paeria de Balaguer entenen com a clau per la Festa Medieval de la ciutat que, precisament, arranca amb aquestes conferències i que s’allargarà fins el pròxim diumenge.

La primera edició de la Jornada d’estudis rei Pere el Cerimoniós clourà aquest divendres al vespre amb una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada de la ‘Crònica del rei Pere el Cerimoniós’ amb l’actor Enric Arquimbau i acompanyament musical sobre el ‘Llibre vermell de Montserrat’.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.