La donació de Les Franqueses a l’Ajuntament, a debat al ple d’aquest dijous

Imatge d'Arxiu del Ple de Balaguer

Imatge d’Arxiu del Ple de Balaguer

El ple de l’Ajuntament de Balaguer debatrà aquest dijous la donació, per part de l’empresa Identirama, de les finques on es troba el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses. Si s’accepta la proposta, el consistori passarà a ser el propietari d’aquest monument, actualment plenament consolidat i visitable, i de les finques adjacents.

L’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha explicat que la donació d’aquest monument permetrà ampliar l’oferta turística de la ciutat, incloent el convent en el catàleg d’espais visitables i les rutes de Balaguer. Així mateix, ha recordat que la voluntat és, a mitjà termini, integrar el monestir de Les Franqueses en la ruta del Cister.

Durant la sessió també se sotmetran a votació diversos convenis de col•laboració, com el signat entre l’Ajuntament i el Centre Excursionista de Balaguer per l’ús del rocòdrom ubicat al pavelló del Molí de l’Esquerrà; amb el Consell Comarcal de la Noguera per a la cessió d’espais a Lapallavacara per a l’Oficina Jove de la Noguera i amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a l’allotjament de famílies en situació d’emergència econòmica i social. També es donarà compte del conveni signat amb el Servei d’Ocupació de Catalunya per impulsar el programa ‘Fem ocupació per a joves’, mitjançant el qual es desenvoluparan les següents accions: prospecció i assessorament d’empreses; orientació, tutoria i acompanyament a la inserció; formació vinculada al contracte de treball i experiència professional mitjançant contracte laboral.

Ordre del Dia del Ple de Balaguer del 27 de març del 2014

Ordre del Dia del Ple de Balaguer del 27 de març del 2014

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.