La desena edició del Festival de contes omple de públic familiar els carrers de Tiurana

El certamen també busca donar a conèixer i potenciar turísticament el municipi

Una contacontes explicant una història en el marc de la 10a edició del Festival del conte de Tiurana, el 18 d’agost del 2019. (Horitzontal)

Els carrers de Tiurana (Noguera) s’han omplert aquest diumenge d’històries i fantasia amb motiu de la celebració del Festival dels contes, un certamen que amb els seus deu anys de vida ha aconseguit consolidar-se i augmentar any rere any el seu públic. Els visitants han pogut gaudir duna àmplia varietat d’activitats gratuïtes adreçades a un públic familiar amb els més petits com a protagonistes. Lectura de contes, tallers, parades de llibres, exposicions, presentacions, jocs tradicionals i diferents espectacles conformen l’oferta d’un certamen que es desenvolupa en diferents espais del municipi. El festival també pretén donar a conèixer Tiurana als visitants, després que el poble vell hagués d’abandonar-se el 1999 per permetre l’ompliment del plantà de Rialb.

La desena edició del Festival de contes va arrencar aquest dissabte al vespre amb la preinauguració, a càrrec del senyor Postu, però el gruix de les activitats s’han concentrat aquest diumenge al matí. Diferents contacontes han estat els encarregats d’explicar diferents històries que han fet les delícies dels més menuts. Mercè París, editora de Moisaics Llibres, ha posat en valor que “el conte és una eina en tots els nivells, tant lúdica com per treballar temes emocionals o passar-ho bé i, sobretot perquè els més joves puguin començar amb l’hàbit de la lectura”.

Però els visitants també han pogut gaudir d’espectacles, tallers, parades de llibres, exposicions, presentacions, jocs tradicionals, que s’han desenvolupat a l’aire lliure en diferents espais de Tiurana.

Després de deu anys de vida, el Festival de contes de Tiurana ja s’ha consolidat i ha esdevingut un referent dins els certàmens centrats en aquesta temàtica. El festival que està organitzat per l’ajuntament de la localitat s’adreça especialment als més petits però també combina cultura i turisme, ja que un dels seus objectius és donar a conèixer la nova Tiurana, segons ha explicat l’alcalde, Àngel Villarte.

Cal recordar que els veïns de Tiurana van haver d’abandonar el poble vell el 1999 per permetre l’ompliment de l’embassament de Rialb. “Amb aquest festival, estem apostant pel públic infantil, perquè aquests nens i les seves famílies puguin venir, gaudir dels contes i, al mateix temps, conèixer el poble i fer una mica de turisme pels indrets més emblemàtics recuperats de sota les aigües”, ha assenyalat Villarte.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.