La cultura protagonitza l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya de Balaguer

El membre nacional de la junta d’ Òmnium Cultural, Jordi Redondo, va ser el convidat de l’acte qui va tenir un record pel president de l’entitat, Jordi Cuixart

L’església de Santa Maria de Balaguer va acollir aquest dimarts al vespre l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. La vetllada va ser protagonitzada pel seu caràcter reivindicatiu i la cultura. La poesia visual de Joan Brosa i els textos de Teresa Pàmies van vertebrar un acte que, a banda de commemorar el centenari del naixement del poeta i dramaturg barceloní i l’escriptora balaguerina, també van recordar la 3a assemblea realitzada per la Unió catalanista, presidida per Àngel Guimerà i celebrada a Balaguer ara fa 125 anys i el centenari de la fundació de la Colla de Sabadell interpretant ‘Tirallonga de Monosíl·labs’ de Pere IV amb una actuació musical de Rosa Pou i Aleix Cansell i dansada per alumnes de La Xemeneia-Espai de Dansa de Balaguer.

La vetllada va comptar també amb la lectura de fragments del llibre ‘Ho tornarem a fer’ de Jordi Cuixart. Precisament el membre nacional de la junta d’ Òmnium Cultural, Jordi Redondo, va ser el convidat de l’acte.  A banda de tenir un record especial pel president d’aquesta entitat, Jordi Cuixart, en el seu discurs Redondo va destacar el paper de la cultura a l’hora de crear una identitat de país. 

Miquel Plensa i Jordi Ignasi Vidal, President del Consell Comarcal i Paer en cap de Balaguer, que també van recordar els exiliats i empresonats polítics durant els seus parlaments, van coincidir en apel·lar al sentit col·lectiu a l’hora de decidir el futur del país.

L’acte organitzat per la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera  també va comptar amb la participació de l’Escola Municipal de Música, la Biblioteca Margarida de Montferrat, la companyia Crisi Perpètua, el Grup Escènic Recreatiu i l’Orfeó balaguerí encarregats de cloure l’acte amb el cant dels segadors.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.