La cultura i la llengua catalana marquen l’Acte Institucional de la Diada a Balaguer

S’ha homenatjat amb espectacles a tres escriptors en català com Guillem Viladot, Joan Fuster i Gabriel Ferrater

Amb el Cant de la Senyera de Joan Maragall i Lluís Millet, i a càrrec de l’Orfeó Balaguerí, ha començat l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Balaguer. La capital de la Noguera ha engegat la festivitat la nit de dissabte a l’Església de Santa Maria, i com és habitual s’ha volgut integrar com a eix vertebrador de l’acte la cultura i la defensa de la llengua catalana.

Durant la celebració s’ha pogut veure diferents espectacles centrats enguany en tres escriptors històrics de la llengua catalana, en homenatge al centenari dels seus naixements. Parlem de Joan Fuster, de qui s’ha fet una lectura d’aforismes de la seva obra a càrrec de la Companyia de Comèdies Crisi Perpètua; també de Gabriel Ferrater homenatjat amb una dansa representada per La Xemeneia – Espai de Dansa i Moviment; i finalment s’ha pogut escoltar al so de la guitarra ‘Esterriana’, obra de Miguel Castro, a càrrec de l’Escola de Música de Balaguer.

De Viladot a més ha pogut dirigir unes paraules el Director de la Fundació del mateix escriptor, qui ha agraït que es pugui portar l’obra del poeta agramuntí en diferents ciutats del territori.

L’acte institucional ha acabat amb el Cant dels Segadors interpretat també per l’Orfeó Balaguerí i els actes de la Diada continuaran aquest diumenge a la tarda amb una ballada de sardanes a la Plaça Mercadal.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.