La ciutat de Balaguer recupera el seguici festiu durant la Festa Major amb la voluntat de visibilitzar la cultura popular

La jornada serà el dissabte dia 12 de novembre i sortirà des de la plaça del Mercadal a les 5 de la tarda

Les Festes del Sant Crist recuperen enguany el Seguici Festiu amb la voluntat de programar més actes vinculats a la cultura popular i a les tradicions de la ciutat. La proposta sorgeix d’una iniciativa de la colla bastonera del Casal Pere III i del seu interès per recuperar el ball de Bastonets, del qual se’n té la primera constància escrita l’any 1928. A partir d’aquesta proposta s’ha convidat altres representants de la cultura popular en aquest sentit, gegants, bastoners i diables, per tal de preparar una activitat conjunta, amb la voluntat de recuperar elements de la cultura tradicional en el marc de la Festa Major.

Per aquest motiu es va proposar tornar a celebrar aquest acte, que consistirà en un recorregut per diferents carrers i places del centre històric, i que comptarà amb la presència dels Bastoners del Casal Pere III, la colla Gegantera i Grallera, els Diables Bèsties Feréstegues, i com a colla convidada el Ball de Valencians de Reus. El recorregut estarà amenitzat per la Cobla dels Ministrers de Tarragona, els Grallers els Carreter, els Grallers de Ponent, els Baladrers i els Taverners.  La voluntat és que cada any hi hagi una ciutat convidada, que aquest cop és Reus.

El Seguici Festiu serà el dissabte dia 12 de novembre i sortirà des de la plaça del Mercadal a les 5 de la tarda, seguirà cap al carrer d’Avall, plaça sant Jaume, plaça del Jutge, plaça Sant Salvador, carrer Pintor Borràs, plaça del Pou i carrer Major fins retornar a la plaça del Mercadal. Allà mateix es farà el ball de lluïment de cadascun dels grups participants, com el ball de l’Harpia, els Cavallets, la Galop, el ball dels Gegants, el ball de Bastonets, el ball de Valencianes, i tancaran l’acte els diables amb la ballada de Foc.

A partir d’aquesta voluntat de preservar les tradicions de la ciutat, s’han restaurat els cavallets i el seu vestuari, els quals feia molt temps que no s’utilitzaven, així com el ball de Bastonets, i enguany tornaran a formar part de la Festa Major amb el Seguici Festiu.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.