La ciutat de Balaguer celebra la setmana cultural de Sant Jordi amb diversos actes

Fins el 24 d’abril es realitzaran diferents activitats com presentacions de llibres o la celebració de la Nit de la Cultura, entre d’altres

Imatge d’arxiu

Balaguer celebra la Setmana Cultural de Sant Jordi del 16 al 24 d’abril, amb diversos actes dirigits a tots els públics. El tret d’inici a la Setmana Cultural va ser el 16 d’abril a les vuit del vespre amb la presentació del llibre ‘Tot passejant per Balaguer’ de Jaume Barbosa, es tracta d’un recull de fotografies de diferents indrets de Balaguer, de places i carrers, dels seus espais històrics, però també de les festes tradicionals, i de tot allò que conforma la identitat de la ciutat.

El 18 d’abril al vespre es projectarà el film del cicle Gaudí de cinema, ‘Saben aquell…’ a la sala d’actes de la Paeria, a partir de dos quarts de nou.
Divendres 19 d’abril la Biblioteca Margarida de Montferrat acollirà el conte per a nadons d’Ada Cusidó, ‘Cel amunt’, a les sis de la tarda. Seguidament, a les set, el Museu de la Noguera celebrarà l’obertura de l’exposició ‘Metàfores de la llum’ d’Albert Minoves, el qual convida l’espectador a transitar sense referents, sense cap altre context que el de la seva obra. La mostra pretén fer visible la capacitat expressiva de la matèria pictòrica, com el llenguatge artístic es revela un element amb valor propi. El mateix vespre del divendres a partir de les vuit es farà la presentació del llibre ‘I si mal no recordo…’ de Frederic Letamendi, a la sala d’actes de la Paeria, un recull de relats breus il·lustrats, a partir d’anècdotes i records sobre personatges, llocs, molts dels quals avui desapareguts.

Dissabte 20 d’abril es començarà amb el 3r concurs de Pintura ràpida Ciutat de Balaguer a la plaça del Mercadal, durant tot el matí a partir de les vuit. Els artistes realitzaran les seves creacions i després un jurat format per Josep Giralt, exdirector del Museu de Lleida; Víctor Pedra, artista; i Ramon Mayals, il·lustrador, determinarà les obres seleccionades per a rebre els premis. A la tarda, a partir de les sis, es farà la Cantata d’escoles de música amb ‘El nen enamorat de la Lluna’ al Teatre municipal. I a partir de les vuit del vespre se celebrarà la Nit de la Cultura, a l’església de Sant Domènec. En aquest acte es farà lliurament de diferents premis i reconeixements, com els XI Premis Ziryab ‘Ciutat de Balaguer’, els Premis Comte Jaume d’Urgell i els Premis d’Honor de la Cultura. També s’anunciaran els projectes seleccionats per a les Beques de Suport a la Creació que concedeix la Paeria de Balaguer, amb la voluntat de promocionar projectes de creadors locals.

Els actes seguiran dilluns 22 d’abril amb la cloenda de la segona edició del Biblioàlbum, amb l’espectacle ‘Womagis, el mag de les paraules’ de Kali Teatre, a la Biblioteca Margarida de Montferrat a partir de les sis de la tarda. Al vespre, a partir de les vuit a la mateixa biblioteca, es farà l’espectacle ‘Il Velatorio lírico’ de Producciones Griot, una proposta que combina teatre, cant líric i música en directe.

En la Diada de Sant Jordi els actes començaran amb la ballada de sardanes a la plaça del Pou, organitzada per Comerç Balaguer Històric, amb la colla Verge del Miracle i la colla sardanista Castell Formós de l’Associació de Gent Gran de la Noguera, a partir de dos quarts de dotze. I a la tarda, a partir de dos quarts de set a la plaça del Mercadal, es farà l’espectacle infantil ‘En Jordi, la Joana i el drac’ de Xarop de Canya. Durant tot el dia hi haurà parades de roses i llibres tant al passeig de l’Estació com a la plaça del Mercadal, on la Paeria també instal·larà una carpa d’escriptors, per a què els balaguerins i balaguerines que recentment hagin publicat un llibre puguin anar-hi a signar exemplars.
La diada de Sant Jordi finalitzarà amb la presentació de la primera novel·la negra de Josep Vallverdú, titulada ‘El captaire’. La presentació anirà a càrrec de Carme Vidal Huguet i Josep-Lluís Carod Rovira, i es farà a dos quarts de vuit a la Biblioteca Margarida de Montferrat.

Finalment, el 24 d’abril se celebrarà el concert Trio de Flabiols de l’ESMUC, format per Carla Mallarach, Mariona Lluna i Mar Vilar. El programa del concert serà molt variat, i per tant també fent evident la versatilitat del flabiol, amb obres de música simfònica de compositors catalans, internacionals, i també amb peces de música tradicional.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.