La CHE arxiva el projecte d’Endesa de construcció d’una presa a Mont-rebei

Cartell Salvem Mont Rebei (Arxiu)

Cartell Salvem Mont Rebei (Arxiu)

 

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha decidit arxivar el projecte d’Endesa per construïr una presa al Pantà de Canelles (Sant Esteve de la Sarga), a les portes del congost de Mont-rebei, després de la renúncia de la companyia al projecte.

La Plataforma Salvem Montrebei celebra la decisió i atribueix en bona part, la renúncia a construir la presa en l’espai natural per part de la companyia, a l’oposició al projecte protagonitzat per la pròpia plataforma, així com des del territori i també des del Govern.

Des de la companyia ja van assegurar fa unes mesos que no es tiraria endavant un projecte d’aquestes característiques si aquest comptava amb l’oposició política, institucional i social del territori.

El Congost de Mont-rebei és un paratge que forma part de la Reserva Natural Parcial de la Noguera Ribagorçana i està inclòs dins l’espai d’interès natural del Montsec i ha estat declarat Refugi de Fauna Salvatge. A més, l’indret està protegit per la normativa europea, ja que figura al catàleg de zones protegides del pla de conca de l’Ebre dins de la Directiva marc de l’aigua de la Comunitat Europea.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.