La central de Camarasa celebra el seu centenari amb el cicle musical “A Contracorrent”

La inicativa està impulsada per l’associació Pirineu.watt, juntament amb Endesa i promou els espais industrials del territori

La primera edició del cicle musical “A Contracorrent” aterrarà el pròxim 23 de setembre a les 12h a la central hidroelèctrica de Camarasa. Aprofitant les celebracions del centenari de l’espai industrial, la iniciativa oferirà un concert a càrrec de la cantautora d’Artesa de Segre, Maria Baró.

La proposta està impulsada per l’associació Pirineu.watt, juntament amb Endesa i té l’objectiu de posar en valor el patrimoni industrial i turístic del Pirineu i Ponent, fusionant la cultura. En aquest sentit, “A Contracorrent” suposa “ampliar l’oferta d’oci a les nostres contrades, aprofitant un espai històric que va suposar un puntal pel nostre municipi”, ha afirmat l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso Cantón.

A banda del concert, el cicle “A Contracorrent” també oferirà una proposta gastronòmica als assitents. L’aforament és limitat i les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a ajuntament@camarasa.cat.

Les centrals hidroelèctriques de Talarn i Camarasa han engegat aquest projecte per posar en valor el patrimoni hidroelèctric. De fet, va ser Talarn on “A Contracorrent” va començar, el passat 2 de setembre la Central Hidroelèctrica D’altra banda, l’Associació Pirineu.watt juntament amb els principals equipaments de patrimoni industrial del Pirineu occidental i Lleida i la companyia Endesa, fa anys que treballen per a divulgar el patrimoni hidroelèctric i crear xarxa entre els equipaments turístics i culturals que hi ha al voltant d’aquest entorn.

Es preveu l’any 2024 poder augmentar el nombre de propostes en altres espais com el Museu de l’Aigua, a Lleida; les centrals hidroelèctriques de Capdella, Tavascan o Oliana i, fins i tot Sopeira.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.