La Biblioteca Margarida de Montferrat commemora el centenari del naixement de Guillem Viladot

L’equipament inaugura una exposició sobre Viladot, aquest divendres. També es realitzarà una xerrada sobre l’artista i un espectacle

La Biblioteca Margarida de Montferrat acull del 18 al 30 de novembre l’exposició “Guillem Viladot, polièdric”, la qual ha estat concebuda per Joan Puig Ribera amb motiu del centenari del naixement de Guillem Viladot (Agramunt 1922 – Barcelona 1999).
L’exposició consta de 7 plafons a través dels quals s’explica la figura i l’obra de l’autor, i està estructurada a partir dels apartats següents: “Un infant de Riella“, “Aprenentatge i descobertes”, “Descoberta de la poesia visual”, “Estrena literària”, “La poètica dels objectes” i “L’escriptor ponentí universal”.
Per complementar aquesta exposició s’han programat dues activitats: la primera serà el proper dilluns dia 21 de novembre a 2/4 de 8 del vespre, quan tindrà lloc la xerrada “Guillem Viladot i el mite de Riella. Ruralitat i avantguarda” a càrrec de Teresa Ibars. En aquesta xerrada, l’escriptora tractarà qüestions com el mite de Riella dins l’obra de Viladot, establint paral•lelismes amb altres universos literaris d’autors com Macondo de Gabriel García Márquez, Sinera de Salvador Espriu, Malpui de Pep Coll o Vacalforges de Joan Barceló.
Un altre dels temes que s’hi tractaran serà el vincle entre Viladot i les avantguardes, concretament en el camp de la poesia i la poesia concreta o visual. Finalment s’abordarà la psicoanàlisi en l’obra viladotiana.
Teresa Ibars és escriptora, arxivera i activista cultural i ha publicat recentment El silenci de l’angle. Guillem Viladot o el desfici del jo, editat per Fonoll, un llibre fruit de la seva feina en l’arxiu de la Fundació Guillem Viladot – Lo Pardal, dedicada a la memòria de l’escriptor.
La següent activitat programada en el marc de l’exposició dedicada a Viladot serà el divendres 25 de novembre a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca. En aquest cas tindrà lloc l’espectacle “M’estreno sota la dutxa. Errar per l’obra poètica de Guillem Viladot” a càrrec de la Companyia Cassigalls.

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.