La Biblioteca de Balaguer inicia les tasques per a la implementació del sistema per radiofreqüència en el seu fons

L’aplicació d’aquesta nova eina comportarà millores en el servei, tant per l’usuari com per l’equip de la biblioteca

La Biblioteca Margarida de Montferrat ha iniciat el procés d’implementació de la tecnologia d’identificació per radiofreqüència del seu fons. Aquesta permet transmetre dades sense fils, a través d’ones de ràdio, i s’utilitza principalment per a automatitzar la gestió del préstec i el control de seguretat.

Per tal de dur-ho a terme, des de l’equipament hauran de fer una revisió exhaustiva del fons actual de la biblioteca, que actualment el formen uns 56.000 documents, i també realitzar les tasques per a la implementació del sistema per radiofreqüència.

L’aplicació d’aquesta nova eina comportarà millores en el servei, tant per l’usuari com per l’equip de la biblioteca. Això serà gràcies a la modernització i agilització del servei de préstec i a la major autonomia i privacitat a l’hora d’endur-se els documents, per la qual cosa es reduiran les tasques mecàniques del personal.

Per aquest projecte, l’equipament ha decidit reduir la seva agenda d’activitats culturals, per tal d’avançar en el procés de revisió i aplicació del sistema.


Informa: Gerard Díaz Tribó i Nil Ortiz Baldomà

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.