La Baronia de Rialb finalista de la Capital del Turisme Rural 2021

Es tracta d’una iniciativa promoguda pel portal d’allotjaments rurals EscapadaRural.com

La Baronia de Rialb (Foto: Ramon Sunyer)

La Baronia de Rialb és una de les deu destinacions rurals finalistes per a convertir-se en la Capital del Turisme Rural 2021, una iniciativa progoguda pel portal d’allotjaments rurals EscapadaRural.com. El municipi del Segre Mitjà serà l’únic municipi de Catalunya que participarà en aquesta cinquena edició del concurs, i ha estat seleccionat entre 247 municipis, essent la primera vegada que un municipi de les Terres de Lleida hi pren part.

A partir d’ara s’obre el període de votació popular per aconseguir el guanyador del concurs de Capial del Turisme Rural, i la Baronia de Rialb competirà amb municipis com Daroca a l’Aragó, Xelva al País Valencià o Aia, al País Basc. Les votacions han començat aquest dimecres i duraran un mes, fins el 14 de maig.

Per als representants de l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb ser finalista de la Capital del Turisme Rural és el reconeixement a 25 anys d’una aposta pel turisme rural com a reacció a la construcció de l’embassament de Rialb, per poder buscar alternatives econòmiques per a fixar la població al territori. Així mateix, recorden l’aposta de la Baronia per un model de turisme responsable, compromès amb la sostenibilitat i de qualitat.

Durant aquest mes, i en paral·lel a les votacions, diferents blogguers especialitzats en viatges visitaran les deu destinacions finalistes a fi de poder ajudar a divulgar i donar a conèixer els atractius turístics de cada lloc. En el cas de la Baronia de Rialb, està previst que aquest blogtrip el protagonitzi el periodista de viatges Tomàs Garcia, fundador del portal CronicoViajero.com, i que combini la natura i el paisatge amb el patrimoni romànic, entre el que destaca l’església romànica de Santa Maria de Palau, el Monestir de Gualter i el dolmen de Sòls de Riu. Així mateix, també es vol posar l’accent al senderisme, el cicloturisme i els esports a l’aire lliure, entre els que destaca el barranquisme pel riu Rialb, i el caiac i el paddle surf a les aigües de l’embassament de Rialb.

La Baronia de Rialb serà el tercer municipi català que participa al concurs, en edicions anteriors també hi havien pres part Montblanc i Sant Joan de les Abadesses, en un format on són els propis empresaris i allotjaments els que proposen candidatures. Des de l’organització d’Escapada Rural destaquen que enguany s’havien presentat més candidats que anys anteriors, un total de 247, fet que fa encara més meritori el fet que la Barona de Rialb hagi pogut classificar-se entre els deu finalistes.

Ara és el torn dels viatgers de triar el guanyador, entrant al portal del concurs. Des d’Escapada Rural s’espera que les votacions puguin superar els 94.000 participants de l’any passat i es preveu uns resultats força ajustats. Des de l’Oficina de Turisme convidem tothom a participar a les votacions.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.