La balaguerina Laura Castellarnau corona els 217 pics de 3.000 metres dels Pirineus

L’alpinista balaguerina Laura Castellarnau, va culminar amb l’ascenció a la Pica d’Estats, el projecte que va començar fa 20 anys i que l’ha portat a ascendir les 217 muntanyes que configuren la llista de les cotes de 3.000 metres de tot el Pirineu.

El passat cap de setmana, la Laura es va convertir en la primera dona que assoleix aquesta fita segons la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (Fedme).

L’inici d’aquest projecte va iniciar-se quan l’alpinista tenia 20 anys i va iniciar-se en el món dels tres mil. Anys més tard, amb el suport de  Mel Alemany d’Os de Balaguer ha pogut complir aquest objectiu.

Segon explica al diari La Manyana, Laura Castellarnau al llarg del temps  ha hagut d’anar superant diferents contratemps en forma d’accidents i lesions, però mai l’han arribat a desvincular de l’esport i de la muntanya. Passats uns anys de ser mare, Castellarnau va reprendre el repte amb més força.

Establerta a Barruera i el Pont de Suert i vinculada als Centres Excursionistes de l’Alta Ribagorça i de Ponts, també competeix en curses de muntanya amb l’equip Blue Motors. El seu equip i gran suport ha estat David Gensana. Des que va començar al muntanyisme fins ara ha notat un gran canvi, sobretot en el nombre de persones que el practiquen, ja que abans costava molt trobar noies per fer activitats i ara, en canvi, està de moda.

En qualsevol cas, es tracta d’una fita que cal destacar i que marca una fita en l’esport lleidatà més enllà de la satisfacció personal de la protagonista.


Informa: Redacció Foto: XXSS

1 comentari

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.