Junts demana recuperar l’antiga església de Sant Francesc de Balaguer per a actes i activitats culturals

El partit recull la denúncia de l’historiador de l’art Albert Velasco i rebutja el projecte de l’equip de govern comarcal d’instal·lar-hi oficines

L’equip de govern del Consell Comarcal de la Noguera té previst ampliar les oficines de la segona planta de la seu de la institució a Balaguer cap a l’antiga església de Sant Francesc, adossada a l’edifici. Amb aquest objectiu va sol·licitar i obtenir una subvenció de la Generalitat en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, fet pel qual ha de licitar en les properes setmanes les obres d’ampliació, valorades en més de 200.000 euros. Arran d’aquesta notícia, l’historiador de l’art i professor de la Universitat de Lleida Albert Velasco ha denunciat públicament la “manca de sensibilitat absoluta pel patrimoni” del Consell Comarcal i el “menyspreu constant per les restes del nostre passat” de certs representants polítics. Velasco ha afegit que les intervencions en edificis històrics “han de mirar de ser respectuoses amb la seva missió inicial”.

Precisament, Velasco es va fer ressò d’una notícia de Balaguer Televisió publicada el 25 de febrer del 2020 on s’explicava el projecte.

 

Junts per Catalunya fa seva la denúncia de Velasco i demana una restauració de l’edifici que permeti conservar-lo adequadament i recuperar-lo per a usos culturals. En aquest sentit, Junts proposa ubicar-hi la sala d’actes del Consell Comarcal i potenciar l’espai no només per a la celebració dels plens i els actes propis de la institució sinó també obrir-lo a la ciutadania per a iniciatives culturals com actuacions artístiques o exposicions. Al seu torn, i davant de la necessitat de comptar amb més espai de treball per als tècnics, la formació proposa ubicar les noves oficines a les ales de l’actual sala d’actes i la sala Maria Rúbies. Així ho han explicat aquest dimecres la consellera comarcal Maricel Segú i el coordinador de Junts a la Noguera, Marc Solanes. Segons han assenyalat, d’aquesta manera es recuperaria un temple del segle XVII i, a la vegada, Balaguer i la Noguera guanyarien un nou espai per a la cultura.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.