Josep Vallverdú rep la Medalla d’Or de la Generalitat

El president ha lliurat la Medalla d’Or de la Generalitat a Anna Maria Cabré i Josep Vallverdú per les seves destacades trajectòries professionals

Vallverdú, que en rebre la medalla ha assegurat que “pesa”, però perquè té “un pes immaterial i espiritual molt gran”, ha agraït el reconeixement. Durant el seu breu discurs d’agraïment, Vallverdú ha reivindicat Catalunya com a “sòlida pàtria, testimoni de segles però sempre jove” i ha afegit que és un país “digne de ser viscut i estimat”. “Demà al matí ja serem a peu d’obra, perquè aquest és un país de laboriositat, això és per mi Catalunya”, ha explicat l’escriptor.
Cabré, per la seva banda, ha admès que “l’astorament” de rebre la distinció encara li dura i ha volgut remarcar que “no es tracta d’un reconeixement individual” sinó que és per totes les seves persones properes. La demògrafa ha centrat part del seu discurs en la defensa de la llengua catalana i les dificultats que, de petita, va tenir per aprendre a llegir-lo i escriure’l. Tot i això, ha destacat “tot el camí fet en setanta anys”. “Si mirem què hem fet, queda endavant molt camí per córrer i el correrem”, ha conclòs.
Durant l’acte s’han fet gloses de cada premiat. En el cas de Cabré, l’encarregat ha estat el sociòleg i periodista Salvador Cardús i en el cas de Vallverdú l’ha fet la filòloga Carme Vidal. Mentre que Cardús ha remarcat que l’obra de Cabré “és una teoria viva” i “completa de país” que fa que a la guardonada “no només se l’hagi de llegir, sinó sobretot escoltar”, Vidal ha volgut posar en valor les traduccions de l’escriptor i ha assegurat que una qualitat que té Vallverdú és que “no defalleix”. “La seva obra sobreviurà”, ha augurat. Per la seva banda, el secretari del Govern, Víctor Cullell, ha llegit els decrets de concessió. A la celebració hi ha hagut actuacions musicals a càrrec de Jordi Molina, intèrpret de tenora i compositor, i de la cantautora Meritxell Gené.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.