Josep Vallverdú, entre les commemoracions per al 2023 del Govern

Es vol recuperar i divulgar la memòria de personalitats i esdeveniments del patrimoni col·lectiu català

El Govern ha acordat quins seran els esdeveniments i les personalitats que seran objecte de commemoració per part de la Generalitat el 2023. Les efemèrides escollides inclouen els centenaris del naixements de Josep Vallverdú, Alicia de Larrocha de la Calle, Victòria dels Àngels, Fabià Estapé i Antoni Tàpies. També es commemoraran els centenaris de les morts de Lluís Domènech i Montaner, Salvador Seguí -conegut com el ‘Noi del Sucre’; així com els 150 anys del naixement de Rosa Sensat, els 400 anys de la mort de Francesc Vicent Garcia i Ferrandis, conegut amb el sobrenom del Rector de Vallfogona i els 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent de Taüll i de Santa Maria de Taüll.

També s’hi inclouran els 50 anys de la mort de Tecla Sala Miralpeix, Consol Pastor Martínez, Balbina Pi i Sanllehy, així com el centenari del naixement de Joan Oró i Florensa i Genoveva Masip i Torner, coneguda com a Sor Genoveva.

L’objectiu és posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria de personalitats i esdeveniments històrics, artístics, científics o culturals, que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans.

La proposta ha estat elaborada per la Comissió de Commemoracions, l’òrgan col·legiat encarregat d’impulsar i proposar els esdeveniments i les personalitats que ha de commemorar la Generalitat.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.